Kakaós-joghurtos szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl víz
- 25 dkg sütőmargarin
- 4 dkg kakaópor
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 ek szódabikarbóna
- 1dl joghurt
- 0,5 dkg vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A vizet egy kisebb lábosba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával elkeverjük, majd az előzőhöz keverjük. Ezután beletesszük a joghurtot a tojást és a vaníliás cukrot. A tésztát simára keverjük. A gyümölcskenyérformákat (őzgerinc forma) kizsírozzuk, lisztezzük, majd 2 formába elosztjuk a masszát. 180°C-on sütjük kb. 30 percig. Ha kihűlt csokoládéba mártjuk és megszórjuk durvára vágott dióval.
Szeletelése: 2,5-3cm (vagy tetszés szerint)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


