Kakaós-joghurtos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl víz
- 25 dkg sütőmargarin
- 4 dkg kakaópor
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 ek szódabikarbóna
- 1dl joghurt
- 0,5 dkg vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A vizet egy kisebb lábosba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával elkeverjük, majd az előzőhöz keverjük. Ezután beletesszük a joghurtot a tojást és a vaníliás cukrot. A tésztát simára keverjük. A gyümölcskenyérformákat (őzgerinc forma) kizsírozzuk, lisztezzük, majd 2 formába elosztjuk a masszát. 180°C-on sütjük kb. 30 percig. Ha kihűlt csokoládéba mártjuk és megszórjuk durvára vágott dióval.
Szeletelése: 2,5-3cm (vagy tetszés szerint)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »