Joghurtos őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 800 g gyümölcsös joghurt
- 1 cs étkezési zselatin
- 4 ek kristálycukor
- 2 dl főzőtejszín
- barack és meggy befőtt
Elkészítése:
Joghurtot,zselatint és a cukrot egy lábosban elkeverjük majd feltesszük a tűzre.Lasú tűzön addig melegítjük amíg,elolvadnak az anyagok,de nem forraljuk.Levesszük a tűzről és belekeverjük a főzőtejszínt.Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a masszát felváltva a befőttekkel.Legalább fél napra hűtőbe rakjuk.Tálalás előtt a folpackot eltávolítjuk róla és a tetejét meggy kompóttal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »