Joghurtos őzgerinc

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Joghurtos őzgerinc

Hozzávalók:

  • 800 g gyümölcsös joghurt
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 4 ek kristálycukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • barack és meggy befőtt

Elkészítése:
Joghurtot,zselatint és a cukrot egy lábosban elkeverjük majd feltesszük a tűzre.Lasú tűzön addig melegítjük amíg,elolvadnak az anyagok,de nem forraljuk.Levesszük a tűzről és belekeverjük a főzőtejszínt.Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a masszát felváltva a befőttekkel.Legalább fél napra hűtőbe rakjuk.Tálalás előtt a folpackot eltávolítjuk róla és a tetejét meggy kompóttal díszítjük.