Joghurtos csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy doboz görög joghurt
- fagyasztott lekvár (én eperrel készítettem)
- 1/2 csomag szeletelt mandulabél
- 2 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- kevés citromlé, esetleg citromhéj
- háztartási vagy bármilyen vajas keksz
- díszítésnek aszalt gyümölcs (elhagyható)
Elkészítése:
Az eperlekvárt jégkockakészítőbe töltöttem és pár órára mélyhűtőbe tettem. A joghurtot összekevertem a vaníliás cukorral, cukorral, valamint a citromlével. A pohár aljára tettem egy kevés joghurtot, ebbe belehelyeztem 1 “kocka” fagyasztott lekvárt, majd megint egy kis joghurt és mandula. Ezt követően a pohár széléhez belenyomtam 3 hosszúkás kekszet, majd tovább rétegeztem, amíg el nem fogyott a joghurt. A tetejét megszórtam mandulával és aszalt áfonyával díszítettem. 1 éjszakára hűtőbe tettem. Ez alatt a joghurtban lévő keksz megpuhul.
Sztori: A lekvárt nem szükséges lefagyasztani, de így kis kockákban benne maradt és könnyebb volt vele dolgozni. Mindenkinek nagyon tetszett benne ez a kis meglepetés.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »