Hozzávalók:
Elkészítése:
Az eperlekvárt jégkockakészítőbe töltöttem és pár órára mélyhűtőbe tettem. A joghurtot összekevertem a vaníliás cukorral, cukorral, valamint a citromlével. A pohár aljára tettem egy kevés joghurtot, ebbe belehelyeztem 1 “kocka” fagyasztott lekvárt, majd megint egy kis joghurt és mandula. Ezt követően a pohár széléhez belenyomtam 3 hosszúkás kekszet, majd tovább rétegeztem, amíg el nem fogyott a joghurt. A tetejét megszórtam mandulával és aszalt áfonyával díszítettem. 1 éjszakára hűtőbe tettem. Ez alatt a joghurtban lévő keksz megpuhul.
Sztori: A lekvárt nem szükséges lefagyasztani, de így kis kockákban benne maradt és könnyebb volt vele dolgozni. Mindenkinek nagyon tetszett benne ez a kis meglepetés.