Eper joghurtos vaníliás habos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 nagy pohár eper joghurt
- fél pohár cukor
- 1 pohár olaj
- kb 2 pohár rétes liszt (nekem elég volt másfél)
- 1 csipet só
- 1 mokkás kanál szóda bikarbóna
- 1 mokkás kanál sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
( A mérce a joghurtos pohár.)
Krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
- 1 cs habfixáló
- 3 dl tej
Elkészítése:
Az összetevőket egy tálban összekeverem, majd tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
A vaníliás port kikeverem a tejjel, a tejszínt félkeményre verem, hozzá adom a habfixálót és jó kemény habbá verem. A habot és a krémet összedolgozom és hűtőbe teszem, amíg a tészta kihűl.
A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem a krémmel, majd a tetejét is bevonom.Tejszínhabbal, színes cukorkákkal megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »