Joghurtos pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 17 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A krémhez:
- 450 gr natúr joghurt
- 330 gr tejföl
- 1 db citrom leve
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek liszt
- 4 ek búzadara
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve
- 850 gr (1 doboz) citrusmix befőtt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit a tojásfehérje és a befőtt kivételével összekeverjük, majd a tojásfehérjéből vert habot lazán beleforgatjuk.
Egy 39×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2/3-ad részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd a lecsöpögtetett befőttet eloszlatjuk rajta. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőt ráreszeljük a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A sütemény a sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy ne égjen meg.
Forrás: https://csokolade.network.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.