Joghurtos-meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 180 ml joghurt
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 kg meggy vagy meggybefőt
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a lisztet a sütőporral, majd a a habot és a citrom héját.
Olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a meggyet.
180 fokon kb 35 percet sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »