Joghurtos-barackos pite recept
Hozzávalók:
- 300 g joghurt natúr
- 2 pohár cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 pohár étolaj
- 4 pohár liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 820 g barack
A tepsi kikenéséhez
- 1 dkg Rama margarin
- 1 kiskanál liszt
Elkészítése:
A hozzávalók kimérését 150 grammos joghurtos pohárral végezzük. Egy tálba beleütjük a tojásokat, elkeverjük a vaníliás cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a cukrot és az olajat. Jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk egy kézi habverővel a lisztet és a sót, valamint a sütőport. Egy sűrű masszát kapunk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy kb 22×32 cm-es tepsit kikenünk Rama margarinnal és meghintünk liszttel. A barackokat felkockázzuk. A sütimasszát a tepsibe öntjük és rászórjuk a barackdarabokat.
Behelyezzük a sütőbe és 190 fokon 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy a süti átsült -e.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


