Jenga süti vagy darálós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- fél sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
- fél kk gyömbérpor
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, a tojásokat, 1 cs vaníliás cukrot, a gyömbérport, a sütőpor és a sót, majd alaposan összegyúrjuk. Ha száraz lenne, mert a tojások kicsik, akkor egy kanál tejföllel lazíthatjuk.
A húsdarálóra rátesszük a speciális feltétet és a tésztát átdaráljuk rajta.
Sütjük 20 percig 180 fokon, majd vaníliás porcukorba hempergetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »