Jenga süti vagy darálós keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • fél sütőpor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél kk gyömbérpor

Elkészítése:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, a tojásokat, 1 cs vaníliás cukrot, a gyömbérport, a sütőpor és a sót, majd alaposan összegyúrjuk. Ha száraz lenne, mert a tojások kicsik, akkor egy kanál tejföllel lazíthatjuk.

A húsdarálóra rátesszük a speciális feltétet és a tésztát átdaráljuk rajta.

Sütjük 20 percig 180 fokon, majd vaníliás porcukorba hempergetjük.