Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jégfelhő recept

Jégfelhő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7 ek cukor
    • 7 ek liszt
    • 1 mk sütőpor

     

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 ek cukor
    • 7 ek liszt
    • 5-7 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg margarin

    Tetejére:

    • 4 dl tejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, mintha piskótát készítenénk. Kizsírozott, lisztezett tepsiben 170 fokon megsütjük.

    A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a lisztet, majd lassan hozzáadjuk a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félrehúzzuk, és belekeverünk 15 dkg margarint.

    A kihűlt krémet a tésztára kenjük.

    A tetejére a habfixálóval felvert tejszínhabot simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá