Jégfelhő recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, mintha piskótát készítenénk. Kizsírozott, lisztezett tepsiben 170 fokon megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a lisztet, majd lassan hozzáadjuk a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félrehúzzuk, és belekeverünk 15 dkg margarint.
A kihűlt krémet a tésztára kenjük.
A tetejére a habfixálóval felvert tejszínhabot simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »

