Jégfelhő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 7 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 1 mk sütőpor

 

Krém:

  • 7 tojássárgája
  • 7 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 5-7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin

Tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 ek cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, mintha piskótát készítenénk. Kizsírozott, lisztezett tepsiben 170 fokon megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a lisztet, majd lassan hozzáadjuk a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félrehúzzuk, és belekeverünk 15 dkg margarint.

A kihűlt krémet a tésztára kenjük.

A tetejére a habfixálóval felvert tejszínhabot simítjuk.