Ízes piskóta recept
Hozzávalók:
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál víz
- sütőpor
- sárgabarackíz (házi készítésű)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral habüstben robotgéppel, pici sóval keményre felverjük, majd félretesszük, és a sárgáját a maradék cukorral, 1 evőkanál vízzel habosra keverjük.
A lisztet átszitáljuk, majd a kétféle tojáshabot összekeverjük óvatosan, a lisztet is hozzávegyítjük, amibe előzőleg a sütőport is belekeverjük. Egy barna csomagolópapírt vágunk ki a sütőtepsibe, és ráöntjük a masszát, kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütjük. A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát.
Ha kissé kihűlt, kitekerjük, majd baracklekvárral megkenjük, és megint feltekerjük. Vaníliás cukorral megszórjuk, és ferdén szelve kínáljuk.
Frissen a legfinomabb, de úgyis elfogy időben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



