Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ízes bukta recept

Ízes bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g liszt
    • csipet só
    • 60 g olvasztott margarin (vagy vaj, zsír)
    • 50 g porcukor, 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 2 dkg friss élesztő

    Töltéshez:

    • 250 g keményebb lekvár

    Tetejére:

    • 3 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Kelesztő edénybe mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, porcukrot. Mélyedést képzünk a közepébe, beleöntjük az olvasztott vajat/margarint/zsírt, ráütjük a tojások sárgáját, majd rá a 1,5 dl langyos-cukros (1 tk.) tejben felfuttatott élesztőt.

    Elkezdjük gyúrni, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék 1,5 dl langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, akkor jó, ha már nem ragad, de maradjon lágy!

    Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8 cm-es négyszögekre vágjuk, a közepébe 1 tk. lekvárt teszünk, majd összegöngyöljük, bukta alakot formálunk.

    Zsírozott tepsibe tesszük a buktákat szorosan egymás mellé, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és még 20 percet kelesztjük.

    Előmelegített sütőben megsütjük, ha kész, hagyjuk hűlni és csak ezután szedjük szét a buktákat.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Sütési hőfok / idő / mód: 180°C / 20 perc / alul-felül sütés

    Tepsi mérete: 32×20 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá