Ízes bukta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- csipet só
- 60 g olvasztott margarin (vagy vaj, zsír)
- 50 g porcukor, 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
Töltéshez:
- 250 g keményebb lekvár
Tetejére:
- 3 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Kelesztő edénybe mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, porcukrot. Mélyedést képzünk a közepébe, beleöntjük az olvasztott vajat/margarint/zsírt, ráütjük a tojások sárgáját, majd rá a 1,5 dl langyos-cukros (1 tk.) tejben felfuttatott élesztőt.
Elkezdjük gyúrni, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék 1,5 dl langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, akkor jó, ha már nem ragad, de maradjon lágy!
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8 cm-es négyszögekre vágjuk, a közepébe 1 tk. lekvárt teszünk, majd összegöngyöljük, bukta alakot formálunk.
Zsírozott tepsibe tesszük a buktákat szorosan egymás mellé, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és még 20 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, ha kész, hagyjuk hűlni és csak ezután szedjük szét a buktákat.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok / idő / mód: 180°C / 20 perc / alul-felül sütés
Tepsi mérete: 32×20 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »