Hozzávalók:
Tészta:
Töltéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
Kelesztő edénybe mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, porcukrot. Mélyedést képzünk a közepébe, beleöntjük az olvasztott vajat/margarint/zsírt, ráütjük a tojások sárgáját, majd rá a 1,5 dl langyos-cukros (1 tk.) tejben felfuttatott élesztőt.
Elkezdjük gyúrni, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék 1,5 dl langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, akkor jó, ha már nem ragad, de maradjon lágy!
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8 cm-es négyszögekre vágjuk, a közepébe 1 tk. lekvárt teszünk, majd összegöngyöljük, bukta alakot formálunk.
Zsírozott tepsibe tesszük a buktákat szorosan egymás mellé, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és még 20 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, ha kész, hagyjuk hűlni és csak ezután szedjük szét a buktákat.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok / idő / mód: 180°C / 20 perc / alul-felül sütés
Tepsi mérete: 32×20 cm