Isteni cseresznyés pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 6,5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 kenésre
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 500 g cseresznye
- 3-4 kanál dejó
- porcukor
Elkészítése:
A tészta készítésével kezdtem, mert ezt pihentetni kell. A sütőporos lisztet, porcukrot összemorzsoltam a margarinnal, majd a tojással, a sóval és a tejjel is. Fél órára a hűtőbe tettem alufóliával letakarva.
Közben a cseresznyét kimagoztam, és összekevertem a dejóval, ez felszívja a levét, és egyben
kellemes ízt is ad neki.
Pihentetés után a tésztát kinyújtottam, egy kis részt félre tettem, a többit belehelyeztem egy gyümölcstorta sütőbe.
A gyümölcsöket rászórtam, majd a maradék tésztából berácsoztam.
A tojássárgájával lekentem, és fél órát sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »