Isteni cseresznyés pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 6,5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 kenésre
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 500 g cseresznye
- 3-4 kanál dejó
- porcukor
Elkészítése:
A tészta készítésével kezdtem, mert ezt pihentetni kell. A sütőporos lisztet, porcukrot összemorzsoltam a margarinnal, majd a tojással, a sóval és a tejjel is. Fél órára a hűtőbe tettem alufóliával letakarva.
Közben a cseresznyét kimagoztam, és összekevertem a dejóval, ez felszívja a levét, és egyben
kellemes ízt is ad neki.
Pihentetés után a tésztát kinyújtottam, egy kis részt félre tettem, a többit belehelyeztem egy gyümölcstorta sütőbe.
A gyümölcsöket rászórtam, majd a maradék tésztából berácsoztam.
A tojássárgájával lekentem, és fél órát sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »