Isler recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek rum
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- reszelt citromhéj
- lekvár
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 0,5 dl étolaj
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak!)
Sütőből kivéve rácsra szedjük, és kihűtjük.
A kihűlt korongokat ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk
A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, majd olajat keverünk hozzá, és ezzel vonjuk be az összeragasztott korongokat.
Az isler kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 33 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »