Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak!)
Sütőből kivéve rácsra szedjük, és kihűtjük.
A kihűlt korongokat ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk
A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, majd olajat keverünk hozzá, és ezzel vonjuk be az összeragasztott korongokat.