Isler recept

Hozzávalók:
- 280 g sima liszt
- 280 g vaj
- 150 g törökmogyoró
- 140 g porcukor
- 1 ek rum
- 1 csipet só
- 150 g lekvár (töltelék)
- 200 g étcsokoládé (máz)
- díszítő cukorkák
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát betesszük a hűtőbe.
Kb. egy óra múlva 3 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokon 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütjük őket.
Mikor kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk egy kis málna-, áfonya-, vagy meggylekvárral, és olvasztott étcsokoládéba mártjuk őket.
Pár napra elrakjuk hűvös helyre egy jól záródó fém dobozba, hogy összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »