Isler recept

Hozzávalók:
- 280 g sima liszt
- 280 g vaj
- 150 g törökmogyoró
- 140 g porcukor
- 1 ek rum
- 1 csipet só
- 150 g lekvár (töltelék)
- 200 g étcsokoládé (máz)
- díszítő cukorkák
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát betesszük a hűtőbe.
Kb. egy óra múlva 3 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 175 fokon 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütjük őket.
Mikor kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk egy kis málna-, áfonya-, vagy meggylekvárral, és olvasztott étcsokoládéba mártjuk őket.
Pár napra elrakjuk hűvös helyre egy jól záródó fém dobozba, hogy összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »