Ischler és linzer recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg darált földimogyoró darálva
- 15 dkg porcukor
- 3 cl rum vagy pár csepp aroma
- csipet só
- a korongok közé: 15 dkg lekvár
- a tetejére: 1 tábla étcsoki és 1 kanál olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
Enyhén lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk korongokra és sütőpapíron, 170 fokon világosra sütjük.
Mikor kihűltek 2-2 korongot összeragasztunk lekvárral, vagy gyümölcsízzel és a tetejét megcsorgatjuk az olajjal együtt felolvasztott csokival. Fogyasztásig hűtve tároljuk!
A linzer koszorút ugyanígy csináljuk, de a csokoládét elhagyjuk és porcukorral szórjuk meg a sütit.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.