Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ischler és linzer recept

Ischler és linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg darált földimogyoró darálva
    • 15 dkg porcukor
    • 3 cl rum vagy pár csepp aroma
    • csipet só
    • a korongok közé: 15 dkg lekvár
    • a tetejére: 1 tábla étcsoki és 1 kanál olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.

    Enyhén lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk korongokra és sütőpapíron, 170 fokon világosra sütjük.

    Mikor kihűltek 2-2 korongot összeragasztunk lekvárral, vagy gyümölcsízzel és a tetejét megcsorgatjuk az olajjal együtt felolvasztott csokival. Fogyasztásig hűtve tároljuk!

    A linzer koszorút ugyanígy csináljuk, de a csokoládét elhagyjuk és porcukorral szórjuk meg a sütit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá