Ischler és linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg darált földimogyoró darálva
  • 15 dkg porcukor
  • 3 cl rum vagy pár csepp aroma
  • csipet só
  • a korongok közé: 15 dkg lekvár
  • a tetejére: 1 tábla étcsoki és 1 kanál olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.

Enyhén lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk korongokra és sütőpapíron, 170 fokon világosra sütjük.

Mikor kihűltek 2-2 korongot összeragasztunk lekvárral, vagy gyümölcsízzel és a tetejét megcsorgatjuk az olajjal együtt felolvasztott csokival. Fogyasztásig hűtve tároljuk!

A linzer koszorút ugyanígy csináljuk, de a csokoládét elhagyjuk és porcukorral szórjuk meg a sütit.