Illatos keksz (tejmenetes, tojásmentes) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 10 dkg zsír
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
Elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Sima tésztát gyúrunk belőle, kinyújtjuk vékonyra (sütés közben dupla olyan vastagra dagad). Formákat szaggatunk belőle, majd kizsírozott tepsire helyezzük őket, kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp:
Keresztlányom sajnos tej és tojás érzékeny, de kedvében szerettem volna járni, és elkészítettem neki ezt a finom sütit. Az egész családnak nagyon ízlett. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »