Illatos keksz (tejmenetes, tojásmentes) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 10 dkg zsír
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
Elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Sima tésztát gyúrunk belőle, kinyújtjuk vékonyra (sütés közben dupla olyan vastagra dagad). Formákat szaggatunk belőle, majd kizsírozott tepsire helyezzük őket, kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp:
Keresztlányom sajnos tej és tojás érzékeny, de kedvében szerettem volna járni, és elkészítettem neki ezt a finom sütit. Az egész családnak nagyon ízlett. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »