Huszárcsók recept

Elkészítése:
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tojássárgákat, porcukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport, sót és a citrom héját alaposan összekeverjük és gyúrjuk. A masszát egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a masszából vizes kézzel egyforma nagyságú gombócokat formázunk. Ujjunkkal kis lyukat nyomunk mindegyikbe, majd egyesével megforgatjuk a tojáshabban, majd a mandula pehelyben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a golyókat egymástól távolabb. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, a mélyedéseket megtöltjük lekvárral. Kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
Ebből az adagból kb 24-26 süti lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »