Húsvéti torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- 8 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek kakaópor
- 5 ek liszt
- ½ csomag sütőpor
Rumos meggy töltelékhez:
- 35 dkg meggybefőtt
- 1 cs vaniliás cukor
- 4 dl meggylé (ha nincs elég, vízzel pótoljuk)
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 0,5 dl rum
Krémhez:
- 1 csomag házi krémes krémpor
- 4 dl habtejszín
- 8 dl tej
- 1 csomaghabfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Összeállításhoz:
- 0,5 dl rum
- 1 csomag vaníliás ruletti
- 1 csomag csokis ruletti
- színes szalag
Elkészítése:
A tojások sárgáját 4 ek cukorral, a vaníliával és a vízzel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 ek cukorral és összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt kisütjük a tésztát.
A meggyes töltelékhez a pudingport a meggylével, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd beletesszük a meggyet, összeforraljuk, majd levéve a tűzről kihűtjük. A krémhez a házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt is habbá verjük, a vaníliával és a habfixálóval. A tejszín felét a krémhez keverjük.
A tortát ha kihűlt 3 lappá vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk rummal. Egy lapot leteszünk, a meggyes töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm-es rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel töltjük.
Ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben törtük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a harmadik lapot, megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat rulettikkel, végül megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkákkal, tortadarával, tetszés szerint díszítjük.
Hűtőbe tároljuk, másnap szeleteljük.