Húsvéti torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- 8 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek kakaópor
- 5 ek liszt
- ½ csomag sütőpor
Rumos meggy töltelékhez:
- 35 dkg meggybefőtt
- 1 cs vaniliás cukor
- 4 dl meggylé (ha nincs elég, vízzel pótoljuk)
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 0,5 dl rum
Krémhez:
- 1 csomag házi krémes krémpor
- 4 dl habtejszín
- 8 dl tej
- 1 csomaghabfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Összeállításhoz:
- 0,5 dl rum
- 1 csomag vaníliás ruletti
- 1 csomag csokis ruletti
- színes szalag
Elkészítése:
A tojások sárgáját 4 ek cukorral, a vaníliával és a vízzel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 ek cukorral és összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt kisütjük a tésztát.
A meggyes töltelékhez a pudingport a meggylével, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd beletesszük a meggyet, összeforraljuk, majd levéve a tűzről kihűtjük. A krémhez a házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt is habbá verjük, a vaníliával és a habfixálóval. A tejszín felét a krémhez keverjük.
A tortát ha kihűlt 3 lappá vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk rummal. Egy lapot leteszünk, a meggyes töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm-es rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel töltjük.
Ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben törtük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a harmadik lapot, megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat rulettikkel, végül megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkákkal, tortadarával, tetszés szerint díszítjük.
Hűtőbe tároljuk, másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »