Hozzávalók:
A tésztához:
Rumos meggy töltelékhez:
Krémhez:
Összeállításhoz:
Elkészítése:
A tojások sárgáját 4 ek cukorral, a vaníliával és a vízzel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 ek cukorral és összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt kisütjük a tésztát.
A meggyes töltelékhez a pudingport a meggylével, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd beletesszük a meggyet, összeforraljuk, majd levéve a tűzről kihűtjük. A krémhez a házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt is habbá verjük, a vaníliával és a habfixálóval. A tejszín felét a krémhez keverjük.
A tortát ha kihűlt 3 lappá vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk rummal. Egy lapot leteszünk, a meggyes töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm-es rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel töltjük.
Ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben törtük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a harmadik lapot, megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat rulettikkel, végül megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkákkal, tortadarával, tetszés szerint díszítjük.
Hűtőbe tároljuk, másnap szeleteljük.