Húsvéti torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 3 ek víz
  • 8 ek cukor
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek liszt
  • ½ csomag sütőpor

Rumos meggy töltelékhez:

  • 35 dkg meggybefőtt
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 4 dl meggylé (ha nincs elég, vízzel pótoljuk)
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 0,5 dl rum

Krémhez:

  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 4 dl habtejszín
  • 8 dl tej
  • 1 csomaghabfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Összeállításhoz:

  • 0,5 dl rum
  • 1 csomag vaníliás ruletti
  • 1 csomag csokis ruletti
  • színes szalag

Elkészítése:

A tojások sárgáját 4 ek cukorral, a vaníliával és a vízzel habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 ek cukorral és összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

Tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt kisütjük a tésztát.

A meggyes töltelékhez a pudingport a meggylével, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd beletesszük a meggyet, összeforraljuk, majd levéve a tűzről kihűtjük. A krémhez a házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt is habbá verjük, a vaníliával és a habfixálóval. A tejszín felét a krémhez keverjük.

A tortát ha kihűlt 3 lappá vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk rummal. Egy lapot leteszünk, a meggyes töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm-es rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel töltjük.

Ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben törtük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a harmadik lapot, megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat rulettikkel, végül megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkákkal, tortadarával, tetszés szerint díszítjük.

Hűtőbe tároljuk, másnap szeleteljük.