Húsvéti habos tojásfészek recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db citrom reszelt héja
Habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg kristálycukor
Dekoráláshoz:
- 1 cs
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁScukor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1/2 ek dió aroma
- Bármilyen ízű lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
Habhoz:25 dkg cukrot kevés vízzel(éppen,hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral még egy rövid ideig a habot tovább verjük, majd nyomózsákba tesszük és a linzerkarikára formázzuk. A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk.
Amikor megszáradtak a közepébe lekvárt teszünk. A kókuszreszeléket megszínezzük az aromával és beszúrjuk vele a habot majd a lekvárra tojáscukrokat teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »