Húsvéti habos tojásfészek recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db citrom reszelt héja
Habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg kristálycukor
Dekoráláshoz:
- 1 cs
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁScukor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1/2 ek dió aroma
- Bármilyen ízű lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
Habhoz:25 dkg cukrot kevés vízzel(éppen,hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral még egy rövid ideig a habot tovább verjük, majd nyomózsákba tesszük és a linzerkarikára formázzuk. A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk.
Amikor megszáradtak a közepébe lekvárt teszünk. A kókuszreszeléket megszínezzük az aromával és beszúrjuk vele a habot majd a lekvárra tojáscukrokat teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »