Húsvéti habos tojásfészek recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 db citrom reszelt héja
Habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 30 dkg kristálycukor
Dekoráláshoz:
- 1 cs
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁScukor - 2 ek kókuszreszelék
- 1/2 ek dió aroma
- Bármilyen ízű lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
Habhoz:25 dkg cukrot kevés vízzel(éppen,hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral még egy rövid ideig a habot tovább verjük, majd nyomózsákba tesszük és a linzerkarikára formázzuk. A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk.
Amikor megszáradtak a közepébe lekvárt teszünk. A kókuszreszeléket megszínezzük az aromával és beszúrjuk vele a habot majd a lekvárra tojáscukrokat teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

