Hűsítő habcsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tk almaecet
- 2 tk keményítő
Tálaláshoz, díszítéshez:
- csoki-, vanília- és mascarpone jégkrém/fagyi
- csokiöntet
- gyümölcs
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük (a cukrot apránként adagoljuk a habhoz), majd hozzákeverjük a keményítőt és az almaecetet is.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk a habból, és 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd visszavesszük a hőfokot 100 fokra, és 40 percig sütjük, illetve inkább szárítjuk.
Ezután a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni. Fagyival, vagy jégkrémmel tálaljuk. 3 db habcsókot teszünk egy tányérra, és három gombóc fagyit – vaníliát, csokit, mascarponét, ízlés szerint csokiöntettel és gyümölccsel díszítjük.
Tipp:
A jó habcsók titka a kéményre felvert tojásfehérje!
A hűsítő habcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »