Hűsítő habcsók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tk almaecet
- 2 tk keményítő
Tálaláshoz, díszítéshez:
- csoki-, vanília- és mascarpone jégkrém/fagyi
- csokiöntet
- gyümölcs
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük (a cukrot apránként adagoljuk a habhoz), majd hozzákeverjük a keményítőt és az almaecetet is.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk a habból, és 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd visszavesszük a hőfokot 100 fokra, és 40 percig sütjük, illetve inkább szárítjuk.
Ezután a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni. Fagyival, vagy jégkrémmel tálaljuk. 3 db habcsókot teszünk egy tányérra, és három gombóc fagyit – vaníliát, csokit, mascarponét, ízlés szerint csokiöntettel és gyümölccsel díszítjük.
Tipp:
A jó habcsók titka a kéményre felvert tojásfehérje!
A hűsítő habcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

