Hurma süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 1 vagy 2 érett hurma (datolyaszilva, khaki)
- 10 dkg dió vagy mandula
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A citrom reszelt héját hozzáadom, illetve az érett hurma gyümölcshúsát. A lisztet leszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, majd apránként hozzászitálom a vajas keverékhez.
Ezután mehet bele a tojásfehérje habja – de csak óvatosan, lazán keverve.
Egy kisebb tepsit kivajazok, majd lisztezek. Ebbe öntöm bele a masszát. A tetejére aprított diót (vagy mandulát) teszek. Előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig. (175 fokon)
Akár így magában, de porcukorral megszórva, esetleg – ha a süteményt kerek, kapcsos formában sütjük, akkor azt félbevágva még lekvárral is megkenhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

