Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hurma süti recept

Hurma süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 1 vagy 2 érett hurma (datolyaszilva, khaki)
    • 10 dkg dió vagy mandula
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A citrom reszelt héját hozzáadom, illetve az érett hurma gyümölcshúsát. A lisztet leszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, majd apránként hozzászitálom a vajas keverékhez.

    Ezután mehet bele a tojásfehérje habja – de csak óvatosan, lazán keverve.

    Egy kisebb tepsit kivajazok, majd lisztezek. Ebbe öntöm bele a masszát. A tetejére aprított diót (vagy mandulát) teszek. Előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig. (175 fokon)

    Akár így magában, de porcukorral megszórva, esetleg – ha a süteményt kerek, kapcsos formában sütjük, akkor azt félbevágva még lekvárral is megkenhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá