Hurma süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 vagy 2 érett hurma (datolyaszilva, khaki)
  • 10 dkg dió vagy mandula
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 citrom héja

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A citrom reszelt héját hozzáadom, illetve az érett hurma gyümölcshúsát. A lisztet leszitálom, hozzáadom a szódabikarbónát, majd apránként hozzászitálom a vajas keverékhez.

Ezután mehet bele a tojásfehérje habja – de csak óvatosan, lazán keverve.

Egy kisebb tepsit kivajazok, majd lisztezek. Ebbe öntöm bele a masszát. A tetejére aprított diót (vagy mandulát) teszek. Előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig. (175 fokon)

Akár így magában, de porcukorral megszórva, esetleg – ha a süteményt kerek, kapcsos formában sütjük, akkor azt félbevágva még lekvárral is megkenhetjük.