Holland szirupos ostya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg olvasztott vaj
- 60 ml tej
- 4,5 kk szárított élesztő
Szirup:
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg méz
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a cukorral és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, az olvasztott vajat és egy pici sót. Összekeverjük és lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk.
Letakarva kb. 45 percig pihentetjük.
Közben egy lábasban összemelegítjük a cukrot, a vajat, a mézet és a fahéjat. Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, és az ostyasütőben megsütjük.
2-2 korongot összeragasztunk a sziruppal. Ha nehezen kenhető, akkor egy kicsit meglangyosítjuk.
Tipp:
A boltban kapható ostyához nagyon hasonlít az íze, és jóval kevesebb forintba kerül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

