Holland szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 ek olvasztott méz
- kb 1 dl tejföl
Krémhez:
- 6 dl tej
- 6-7 púpos ek liszt
- 1 púpos ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kakaópor
- 2 cs vaníliás cukor
- baracklekvár
Mázhoz:
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor én ilyet nem kaptam ezért vaníliással csináltam
- 2 ek tej
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.
25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.
A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.
Én vaníliás pudinggal csináltam mert nem kaptam puncsost de így is finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »