Holland szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 ek olvasztott méz
- kb 1 dl tejföl
Krémhez:
- 6 dl tej
- 6-7 púpos ek liszt
- 1 púpos ek kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kakaópor
- 2 cs vaníliás cukor
- baracklekvár
Mázhoz:
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor én ilyet nem kaptam ezért vaníliással csináltam
- 2 ek tej
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.
25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.
A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.
Én vaníliás pudinggal csináltam mert nem kaptam puncsost de így is finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »