Hókocka kétféle krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 3 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalalkáli
- kevés langyos tej
- csipet só
- pár evőkanál tejföl
Krémhez:
- fél liter tej
- 5 ek liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15-20 dkg porcukor
- 15-20 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
- fél citrom leve (elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
- 1-2 ek kakaópor
- csipet só
Elkészítése:
A krém elkészítése:
Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kettévesszük a krémet, az egyik felébe belekeverjük a kakóport (kevés csokit is reszeltem bele), a másik felébe belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. Kihűtjük.
A tészta elkészítése:
Kevés langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, annyi tejfölt hozzáadva hogy puha tésztát kapjunk.
Háromfelé vesszük, és közepes tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként sütőlemezen, vagy tepsi hátulján 180 fokon pár perc alatt világosra sütjük.
A krémhez a vajat a maradék porcukorral kikeverjük és belekeverjük a krémekbe.
Az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, rátesszük a második lapot és rákenjük a vaníliás-citromos krémet, befedjük a harmadik lappal. Porcukorral megszórjuk a süti tetejét és hideg helyre tesszük.
Tipp:
Édesanyám receptje, bár ő kakaópor és citrom nélkül készítette, ez az én variációm. Én most szódabikarbónát tettem bele
1 kk. a tésztába, mert nem kaptam szalalkálit. 2-3 óramúlva már szeletelhető volt. Nagyon finom!
A hókocka kétféle krémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »