Hókocka kétféle krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 3 ek cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalalkáli
- kevés langyos tej
- csipet só
- pár evőkanál tejföl
Krémhez:
- fél liter tej
- 5 ek liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15-20 dkg porcukor
- 15-20 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
- fél citrom leve (elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
- 1-2 ek kakaópor
- csipet só
Elkészítése:
A krém elkészítése:
Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kettévesszük a krémet, az egyik felébe belekeverjük a kakóport (kevés csokit is reszeltem bele), a másik felébe belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. Kihűtjük.
A tészta elkészítése:
Kevés langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, annyi tejfölt hozzáadva hogy puha tésztát kapjunk.
Háromfelé vesszük, és közepes tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként sütőlemezen, vagy tepsi hátulján 180 fokon pár perc alatt világosra sütjük.
A krémhez a vajat a maradék porcukorral kikeverjük és belekeverjük a krémekbe.
Az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, rátesszük a második lapot és rákenjük a vaníliás-citromos krémet, befedjük a harmadik lappal. Porcukorral megszórjuk a süti tetejét és hideg helyre tesszük.
Tipp:
Édesanyám receptje, bár ő kakaópor és citrom nélkül készítette, ez az én variációm. Én most szódabikarbónát tettem bele
1 kk. a tésztába, mert nem kaptam szalalkálit. 2-3 óramúlva már szeletelhető volt. Nagyon finom!
A hókocka kétféle krémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 17 g