Hókocka recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és 4 részre osztjuk, majd egyenként 22*32 cm-es lappá nyújtjuk.
A tepsit megfordítjuk és kisütjük laponként a hátulján a tésztát világosra sütjük (kb 10 perc elég neki).
A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, a tojásokkal és 20 dkg cukorral megfőzzük,lehetőleg csomómentesre, folyamatos kevergetés mellett. A maradék 10 dkg cukorral a margarint habosra keverjük és a krémhez adjuk, ami már legalább langyosra hűlt.
A tészta lapokat megkenjük, majd a süteményt egy napig pihentetjük, vagy legalább egy éjszakát.
Kockákra szelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok:175 fok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »