Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókocka recept

Hókocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg margarin vagy zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 kis dobozos tejföl
    • 1 dkg szalagáré

    Krém:

    • 1 l tej
    • 7 ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összeállítjuk és 4 részre osztjuk, majd egyenként 22*32 cm-es lappá nyújtjuk.
    A tepsit megfordítjuk és kisütjük laponként a hátulján a tésztát világosra sütjük (kb 10 perc elég neki).

    A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, a tojásokkal és 20 dkg cukorral megfőzzük,lehetőleg csomómentesre, folyamatos kevergetés mellett. A maradék 10 dkg cukorral a margarint habosra keverjük és a krémhez adjuk, ami már legalább langyosra hűlt.

    A tészta lapokat megkenjük, majd a süteményt egy napig pihentetjük, vagy legalább egy éjszakát.
    Kockákra szelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
    Sütési hőfok:175 fok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá