Hókocka recept
 
                            Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és 4 részre osztjuk, majd egyenként 22*32 cm-es lappá nyújtjuk.
A tepsit megfordítjuk és kisütjük laponként a hátulján a tésztát világosra sütjük (kb 10 perc elég neki).
A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, a tojásokkal és 20 dkg cukorral megfőzzük,lehetőleg csomómentesre, folyamatos kevergetés mellett. A maradék 10 dkg cukorral a margarint habosra keverjük és a krémhez adjuk, ami már legalább langyosra hűlt.
A tészta lapokat megkenjük, majd a süteményt egy napig pihentetjük, vagy legalább egy éjszakát.
Kockákra szelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok:175 fok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

 
 