Hókocka recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és 4 részre osztjuk, majd egyenként 22*32 cm-es lappá nyújtjuk.
A tepsit megfordítjuk és kisütjük laponként a hátulján a tésztát világosra sütjük (kb 10 perc elég neki).
A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, a tojásokkal és 20 dkg cukorral megfőzzük,lehetőleg csomómentesre, folyamatos kevergetés mellett. A maradék 10 dkg cukorral a margarint habosra keverjük és a krémhez adjuk, ami már legalább langyosra hűlt.
A tészta lapokat megkenjük, majd a süteményt egy napig pihentetjük, vagy legalább egy éjszakát.
Kockákra szelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok:175 fok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »