Hókocka recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk és 4 részre osztjuk, majd egyenként 22*32 cm-es lappá nyújtjuk.
A tepsit megfordítjuk és kisütjük laponként a hátulján a tésztát világosra sütjük (kb 10 perc elég neki).
A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, a tojásokkal és 20 dkg cukorral megfőzzük,lehetőleg csomómentesre, folyamatos kevergetés mellett. A maradék 10 dkg cukorral a margarint habosra keverjük és a krémhez adjuk, ami már legalább langyosra hűlt.
A tészta lapokat megkenjük, majd a süteményt egy napig pihentetjük, vagy legalább egy éjszakát.
Kockákra szelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok:175 fok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »