Házilag készített gombakrém recept

Hozzávalók:
- 25 dkg gomba (csiperke)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg margarin
- 2 ek. liszt
- 1,5 dl tej
- só
- őrölt bors (fekete v. fehér)
- ételízesítő (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
Elkészítése:
A gombát jól megmossuk, félbe vágjuk és aprítón felaprítjuk. Hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
Egy lábosban 5 dkg margarint felolvasztunk, és azon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk a felaprított gombát és állandó kevergetés mellett megfőzzük.
Meghintjük a liszttel, elkeverjük vele és felengedjük a tejjel. Kevergetjük, míg felfő (kicsit besűrűsödik) közben bele tesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot, az ételízesítőt és a kakukkfüvet.
Utána a tűzhelyről félre tesszük és még a forró gombakrémbe bele tesszük a 10 dkg margarint, közbe jól összekevergetjük.
Miután kihűlt, a hűtőben tárolva napokig eláll!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »