Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házilag készített gombakrém recept

Házilag készített gombakrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg gomba (csiperke)
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 15 dkg margarin
    • 2 ek. liszt
    • 1,5 dl tej
    • őrölt bors (fekete v. fehér)
    • ételízesítő (ízlés szerint)
    • kakukkfű (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A gombát jól megmossuk, félbe vágjuk és aprítón felaprítjuk. Hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.

    Egy lábosban 5 dkg margarint felolvasztunk, és azon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk a felaprított gombát és állandó kevergetés mellett megfőzzük.

    Meghintjük a liszttel, elkeverjük vele és felengedjük a tejjel. Kevergetjük, míg felfő (kicsit besűrűsödik) közben bele tesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot, az ételízesítőt és a kakukkfüvet.

    Utána a tűzhelyről félre tesszük és még a forró gombakrémbe bele tesszük a 10 dkg margarint, közbe jól összekevergetjük.

    Miután kihűlt, a hűtőben tárolva napokig eláll!

    Jó étvágyat kívánok!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá