Házilag készített gombakrém recept
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba (csiperke)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg margarin
- 2 ek. liszt
- 1,5 dl tej
- só
- őrölt bors (fekete v. fehér)
- ételízesítő (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
Elkészítése:
A gombát jól megmossuk, félbe vágjuk és aprítón felaprítjuk. Hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
Egy lábosban 5 dkg margarint felolvasztunk, és azon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk a felaprított gombát és állandó kevergetés mellett megfőzzük.
Meghintjük a liszttel, elkeverjük vele és felengedjük a tejjel. Kevergetjük, míg felfő (kicsit besűrűsödik) közben bele tesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot, az ételízesítőt és a kakukkfüvet.
Utána a tűzhelyről félre tesszük és még a forró gombakrémbe bele tesszük a 10 dkg margarint, közbe jól összekevergetjük.
Miután kihűlt, a hűtőben tárolva napokig eláll!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

