Házilag készített gombakrém recept
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba (csiperke)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg margarin
- 2 ek. liszt
- 1,5 dl tej
- só
- őrölt bors (fekete v. fehér)
- ételízesítő (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
Elkészítése:
A gombát jól megmossuk, félbe vágjuk és aprítón felaprítjuk. Hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
Egy lábosban 5 dkg margarint felolvasztunk, és azon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk a felaprított gombát és állandó kevergetés mellett megfőzzük.
Meghintjük a liszttel, elkeverjük vele és felengedjük a tejjel. Kevergetjük, míg felfő (kicsit besűrűsödik) közben bele tesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot, az ételízesítőt és a kakukkfüvet.
Utána a tűzhelyről félre tesszük és még a forró gombakrémbe bele tesszük a 10 dkg margarint, közbe jól összekevergetjük.
Miután kihűlt, a hűtőben tárolva napokig eláll!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

