Házilag készített gombakrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Házilag készített gombakrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba (csiperke)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • őrölt bors (fekete v. fehér)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)

Elkészítése:

A gombát jól megmossuk, félbe vágjuk és aprítón felaprítjuk. Hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.

Egy lábosban 5 dkg margarint felolvasztunk, és azon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk a felaprított gombát és állandó kevergetés mellett megfőzzük.

Meghintjük a liszttel, elkeverjük vele és felengedjük a tejjel. Kevergetjük, míg felfő (kicsit besűrűsödik) közben bele tesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot, az ételízesítőt és a kakukkfüvet.

Utána a tűzhelyről félre tesszük és még a forró gombakrémbe bele tesszük a 10 dkg margarint, közbe jól összekevergetjük.

Miután kihűlt, a hűtőben tárolva napokig eláll!

Jó étvágyat kívánok!