Házi szilvalekvárral töltött piskóta-rolád recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 tk langyos víz
- 1 csomag sütőpor
- Szilvalekvár (vagy ízlés szerint lehet más is.)
- Tetejére porcukor
Elkészítése:
A tojásokat mély tálba egyenként felütjük, hozzáadjuk a langyos vizet, a kristálycukrot és habosra felverjük. Ha kész, óvatosan, kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát.
180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit lisztezett konyharuhára kiemeljük és még forrón felcsavarjuk. Ezt kétszer megismételve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a tészta, megkenjük lekvárral, szeletelés után porcukrozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »