Házi szilvalekvárral töltött piskóta-rolád recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 tk langyos víz
- 1 csomag sütőpor
- Szilvalekvár (vagy ízlés szerint lehet más is.)
- Tetejére porcukor
Elkészítése:
A tojásokat mély tálba egyenként felütjük, hozzáadjuk a langyos vizet, a kristálycukrot és habosra felverjük. Ha kész, óvatosan, kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát.
180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit lisztezett konyharuhára kiemeljük és még forrón felcsavarjuk. Ezt kétszer megismételve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a tészta, megkenjük lekvárral, szeletelés után porcukrozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

