Házi krémes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsi hátán (30*30cm) 2 lapot sütünk belőle. Sütés előtt bejelölhetjük, hogy könnyebben szeleteljük. Az egyik lapot tepsibe tesszük (amelyik hátán sütöttük).
A krémhez a tojásfehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a vaníliás cukorral és a maradék kristálycukorral megfőzzük, majd óvatosan, de még melegen a tojáshabhoz keverjük.
Beleöntjük a tepsibe, amibe az egyik kisült lapot tettük, majd rátesszük a másik lapot és pár óra múlva szeleteljük.
Tipp:
Ha a felső lapot nem tesszük rá és a krém picit hűlt tehetünk rá tejszínhabot is és arra a lapot.
Én az egyik lapot még sütés előtt felkockázom(ami a tetejére kerül) így még véletlen se nyomja össze szeleteléskor sütinket :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.