Házi krémes recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsi hátán (30*30cm) 2 lapot sütünk belőle. Sütés előtt bejelölhetjük, hogy könnyebben szeleteljük. Az egyik lapot tepsibe tesszük (amelyik hátán sütöttük).
A krémhez a tojásfehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a vaníliás cukorral és a maradék kristálycukorral megfőzzük, majd óvatosan, de még melegen a tojáshabhoz keverjük.
Beleöntjük a tepsibe, amibe az egyik kisült lapot tettük, majd rátesszük a másik lapot és pár óra múlva szeleteljük.
Tipp:
Ha a felső lapot nem tesszük rá és a krém picit hűlt tehetünk rá tejszínhabot is és arra a lapot.
Én az egyik lapot még sütés előtt felkockázom(ami a tetejére kerül) így még véletlen se nyomja össze szeleteléskor sütinket :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

