Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi krémes recept

Házi krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • fél kocka margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 csipet só

    Krémhez:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 vaníliás cukor
    • 15 dkg kristálycukor
    • 8 dl víz
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsi hátán (30*30cm) 2 lapot sütünk belőle. Sütés előtt bejelölhetjük, hogy könnyebben szeleteljük. Az egyik lapot tepsibe tesszük (amelyik hátán sütöttük).

    A krémhez a tojásfehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a vaníliás cukorral és a maradék kristálycukorral megfőzzük, majd óvatosan, de még melegen a tojáshabhoz keverjük.

    Beleöntjük a tepsibe, amibe az egyik kisült lapot tettük, majd rátesszük a másik lapot és pár óra múlva szeleteljük.

    Tipp:

    Ha a felső lapot nem tesszük rá és a krém picit hűlt tehetünk rá tejszínhabot is és arra a lapot.

    Én az egyik lapot még sütés előtt felkockázom(ami a tetejére kerül) így még véletlen se nyomja össze szeleteléskor sütinket :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá