Házi krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • fél kocka margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 dl víz
  • 8 tojás fehérje

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tepsi hátán (30*30cm) 2 lapot sütünk belőle. Sütés előtt bejelölhetjük, hogy könnyebben szeleteljük. Az egyik lapot tepsibe tesszük (amelyik hátán sütöttük).

A krémhez a tojásfehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a vaníliás cukorral és a maradék kristálycukorral megfőzzük, majd óvatosan, de még melegen a tojáshabhoz keverjük.

Beleöntjük a tepsibe, amibe az egyik kisült lapot tettük, majd rátesszük a másik lapot és pár óra múlva szeleteljük.

Tipp:

Ha a felső lapot nem tesszük rá és a krém picit hűlt tehetünk rá tejszínhabot is és arra a lapot.

Én az egyik lapot még sütés előtt felkockázom(ami a tetejére kerül) így még véletlen se nyomja össze szeleteléskor sütinket :)