Házi krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 mk sütőpor
A krém hozzávalói:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 7 ek cukor
- 1 tt vanília aroma
- 250 ml habtejszín
- 2 ek cukor
- 2 ek zselatin + 1 dl víz
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és piskótát beleöntjük,majd megsütjük.
A vaníliás pudingporokat a tejjel cukorral és aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A habtejszínt a cukorral keményre verjük.
A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk,majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk,majd apránként hozzáadjuk a keményre vert habtejszínt is.
A két krémet összekeverjük,kb 10 percre a hűtőbe tesszük és ez után a piskóta tetejére simítjuk.
Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.
Finom,gyors sütemény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »