Házi krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 mk sütőpor
A krém hozzávalói:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 7 ek cukor
- 1 tt vanília aroma
- 250 ml habtejszín
- 2 ek cukor
- 2 ek zselatin + 1 dl víz
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és piskótát beleöntjük,majd megsütjük.
A vaníliás pudingporokat a tejjel cukorral és aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A habtejszínt a cukorral keményre verjük.
A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk,majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk,majd apránként hozzáadjuk a keményre vert habtejszínt is.
A két krémet összekeverjük,kb 10 percre a hűtőbe tesszük és ez után a piskóta tetejére simítjuk.
Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.
Finom,gyors sütemény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

