Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas Tátra (felhőcske) recept

Havas Tátra (felhőcske)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 dl víz
    • 25dkg margarin
    • 22 dkg liszt
    • 7 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 3 vaníliás puding
    • 25 dkg margarin
    • 22 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vizet a margarinnal felforralom és hozzákeverem a lisztet. Addig keverem, amíg összeáll (kb 2 perc), majd egyenként alaposan eldolgozva hozzáadom a tojásokat.. Elosztom a tésztát kétfelé és sütőpapírral kibélelt tepsibe kenem.

    A két lapot egyszerre sütöm légkeveréssel 225 fokon kb 25 percig.

    Krém:

    A margarint a porcukorral habosra keverem. A pudingokat a tejben felfőzöm és ha kihűlt hozzákeverem a vajas krémhez. Ezt a krémet rákenem az egyik lapra. Ezután a habtejszínt felverem és a vaníliás krémre kenem. (ebből hagyok a felső lap aljára)
    Ráhelyezem a másik lapot és a tetejét meghintem porcukorral.

    Tipp:

    A felső lap alját érdemes megkenni egy kis habtejszín habbal és úgy ráhelyezni a krémre.
    Egy éjszakát hagyom állni és utána könnyebb szeletelni. Én nem szoktam előre feldarabolni a felső lapot. Reszelős késsel szépen lehet szeletelni másnap.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá