Havas Tátra (felhőcske) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 dl víz
- 25dkg margarin
- 22 dkg liszt
- 7 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 7 dl tej
- 3 vaníliás puding
- 25 dkg margarin
- 22 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A vizet a margarinnal felforralom és hozzákeverem a lisztet. Addig keverem, amíg összeáll (kb 2 perc), majd egyenként alaposan eldolgozva hozzáadom a tojásokat.. Elosztom a tésztát kétfelé és sütőpapírral kibélelt tepsibe kenem.
A két lapot egyszerre sütöm légkeveréssel 225 fokon kb 25 percig.
Krém:
A margarint a porcukorral habosra keverem. A pudingokat a tejben felfőzöm és ha kihűlt hozzákeverem a vajas krémhez. Ezt a krémet rákenem az egyik lapra. Ezután a habtejszínt felverem és a vaníliás krémre kenem. (ebből hagyok a felső lap aljára)
Ráhelyezem a másik lapot és a tetejét meghintem porcukorral.
Tipp:
A felső lap alját érdemes megkenni egy kis habtejszín habbal és úgy ráhelyezni a krémre.
Egy éjszakát hagyom állni és utána könnyebb szeletelni. Én nem szoktam előre feldarabolni a felső lapot. Reszelős késsel szépen lehet szeletelni másnap.