Havas Tátra (felhőcske)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 dl víz
  • 25dkg margarin
  • 22 dkg liszt
  • 7 egész tojás

Krém:

  • 7 dl tej
  • 3 vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 22 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A vizet a margarinnal felforralom és hozzákeverem a lisztet. Addig keverem, amíg összeáll (kb 2 perc), majd egyenként alaposan eldolgozva hozzáadom a tojásokat.. Elosztom a tésztát kétfelé és sütőpapírral kibélelt tepsibe kenem.

A két lapot egyszerre sütöm légkeveréssel 225 fokon kb 25 percig.

Krém:

A margarint a porcukorral habosra keverem. A pudingokat a tejben felfőzöm és ha kihűlt hozzákeverem a vajas krémhez. Ezt a krémet rákenem az egyik lapra. Ezután a habtejszínt felverem és a vaníliás krémre kenem. (ebből hagyok a felső lap aljára)
Ráhelyezem a másik lapot és a tetejét meghintem porcukorral.

Tipp:

A felső lap alját érdemes megkenni egy kis habtejszín habbal és úgy ráhelyezni a krémre.
Egy éjszakát hagyom állni és utána könnyebb szeletelni. Én nem szoktam előre feldarabolni a felső lapot. Reszelős késsel szépen lehet szeletelni másnap.