Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas fenyő recept

Havas fenyő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 22 dkg porcukor
    • csipetnyi só
    • 1 evőkanál rum
    • 32 dkg finomliszt
    • 8 dkg finomra darált mandula
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mandulaízű sütőaroma
    • 5 dkg vaj

    A töltelékhez:

    • 10 dkg földimogyoró
    • 2 evőkanál méz
    • 1 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:
    A tésztához alapanyagait összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőket (vagy bármilyen más formát kiszúrhatunk) szúrunk ki belőle. A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
    A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá