Havas fenyő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Havas fenyő

Hozzávalók:

  • 22 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál rum
  • 32 dkg finomliszt
  • 8 dkg finomra darált mandula
  • 2 tojás
  • 1 mandulaízű sütőaroma
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése:
A tésztához alapanyagait összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőket (vagy bármilyen más formát kiszúrhatunk) szúrunk ki belőle. A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.