Hatlapos recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ½ dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 50 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi anyag hozzáadásával a tésztát j meggyúrjuk.
Hat egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán sütjük.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk, világosbarnára pirítjuk. 0,75 dl vízzel és 3 dl tejjel felöntjük.
A lisztet a többi tejjel elhabarjuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt.
Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint, és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, és még langyosan megtöltjük a lapokat.
Tetejét vastagon meghintjük porcukorral. Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »