Hatlapos recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ½ dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 50 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi anyag hozzáadásával a tésztát j meggyúrjuk.
Hat egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán sütjük.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk, világosbarnára pirítjuk. 0,75 dl vízzel és 3 dl tejjel felöntjük.
A lisztet a többi tejjel elhabarjuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt.
Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint, és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, és még langyosan megtöltjük a lapokat.
Tetejét vastagon meghintjük porcukorral. Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »