Hatlapos recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ½ dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 50 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi anyag hozzáadásával a tésztát j meggyúrjuk.
Hat egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán sütjük.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk, világosbarnára pirítjuk. 0,75 dl vízzel és 3 dl tejjel felöntjük.
A lisztet a többi tejjel elhabarjuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt.
Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint, és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, és még langyosan megtöltjük a lapokat.
Tetejét vastagon meghintjük porcukorral. Másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »