Hatlapos recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ½ dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 50 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi anyag hozzáadásával a tésztát j meggyúrjuk.
Hat egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán sütjük.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk, világosbarnára pirítjuk. 0,75 dl vízzel és 3 dl tejjel felöntjük.
A lisztet a többi tejjel elhabarjuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt.
Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint, és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, és még langyosan megtöltjük a lapokat.
Tetejét vastagon meghintjük porcukorral. Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »