Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hatlapos recept

Hatlapos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10dkg margarin
    • 16 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ½ dl tej
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A töltelékhez:

    • 7,5 dl tej
    • 15 dkg liszt
    • 50 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi anyag hozzáadásával a tésztát j meggyúrjuk.

    Hat egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán sütjük.

    A krémhez a cukrot megolvasztjuk, világosbarnára pirítjuk. 0,75 dl vízzel és 3 dl tejjel felöntjük.

    A lisztet a többi tejjel elhabarjuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt.

    Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint, és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, és még langyosan megtöltjük a lapokat.

    Tetejét vastagon meghintjük porcukorral. Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá