Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek méz
    • 8 dkg margarin
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tej

    Krém:

    • 750 ml tej
    • 3 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
    • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag babapiskóta (kb. 18 db)
    • kb. 1,5 dl kávé
    • 1-2 ek rum aroma (ízlés szerint)

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    (Tepsi mérete: 20×36 cm)
    Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat.  A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadjuk a 2 ek tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg.)

    Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb. 20×36 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb. 6-7 percig sütjük. (Tűpróba!) Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.

    A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a margarint.

    Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.

    A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan), és erre pedig rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.

    Hűtőbe tesszük egy éjszakát dermedni. Másnap felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá