Hartyáni krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 8 dkg margarin
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tej
Krém:
- 750 ml tej
- 3 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta (kb. 18 db)
- kb. 1,5 dl kávé
- 1-2 ek rum aroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)
Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat. A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadjuk a 2 ek tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg.)
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb. 20×36 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb. 6-7 percig sütjük. (Tűpróba!) Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.
A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a margarint.
Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.
A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan), és erre pedig rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.
Hűtőbe tesszük egy éjszakát dermedni. Másnap felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

