Hartyáni krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 8 dkg margarin
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
Krém:
- 750 ml tej
- 3 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta (kb. 18 db)
- kb. 1,5 dl kávé
- 1-2 ek rum aroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)
Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat. A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadjuk a 2 ek tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg.)
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb. 20×36 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb. 6-7 percig sütjük. (Tűpróba!) Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.
A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a margarint.
Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.
A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan), és erre pedig rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.
Hűtőbe tesszük egy éjszakát dermedni. Másnap felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.