Hartyáni krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 8 dkg margarin
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 tojás
  • 2 ek tej

Krém:

  • 750 ml tej
  • 3 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag babapiskóta (kb. 18 db)
  • kb. 1,5 dl kávé
  • 1-2 ek rum aroma (ízlés szerint)

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

(Tepsi mérete: 20×36 cm)
Vízgőz felett összemelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat.  A kakaóval és a szódabikarbónával elkevert liszthez öntjük, hozzáadjuk a 2 ek tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg.)

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Egy kb. 20×36 cm-es tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb. 6-7 percig sütjük. (Tűpróba!) Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.

A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudingba belekeverjük a margarint.

Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat.

A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rárakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan), és erre pedig rákenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.

Hűtőbe tesszük egy éjszakát dermedni. Másnap felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.