Hartyáni krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 25 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
Krémhez:
- 1 l tej
- 10-12 ek cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg puha vaj
Az összeállításhoz:
- egy nagy csomag babapiskóta
- rum
- 2 dl kávé
Elkészítése:
A liszttel elkeverem a sót, a sütőport, a cukrot, és elmorzsolom a vajjal. A tojással és ha szükséges egy kevés tejjel összeállítom a tésztát. Két cipóra osztom.
Egy kb. 30 cm x 38 cm nagyságú tepsi alját kibélelem sütőpapírral. A két tésztát a tepsi méretére nyújtom és egyesével kisütöm.
180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt sülnek meg.
A kisült tésztát kiemelem a tepsiből, rácsra csúsztatom és hagyom kihűlni.
A pudingporokat egy lábosba szórom, hozzáadom a tejet, jól elkeverem egy habverővel, majd felforralom. Állandó keverés mellett besűrítem. Végül belekeverem a cukrot. Egy fóliával letakarom és kihűtöm.
A vajat habosra keverem, majd kanalanként hozzáadom a kihűlt pudingot, jól kihabosítom. A kávét lefőzöm, kihűtöm.
A tepsibe teszem az egyik lapot, rákenem a krém felét, a tetejét kirakom a kávéba mártott babapiskótával. A piskótákat megkenem rummal, rásimítom a maradék krémet, befedem a második lappal. Egy éjszakát állni hagyom, hogy az egész süti jól átpuhuljon. Szeletelés után porcukorral meghintve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »