Hartyáni krémes recept
Hozzávalók:
egy nagyobb tepsihez
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 1-2 ek tejföl vagy tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krémhez:
- 8 dl tej
- 9 – 10 ek liszt vagy 10 -12 dkg étkezési keményítő vagy 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (ha pudingporból készítettük akkor nem kell)
- 3 csomag vaníliás cukor (ha pudingporból készítettük akkor nem kell)
- kb 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- csipet só
Továbbá:
- 1 csomag babapiskóta,
- lefőzött kávé
- rum
- tetejére porcukor (csokimázat is készíthetünk)
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 2 részre osztjuk.S ütőpapíron kinyújtjuk, egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 7 perc alatt megsütjük.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és a lisztet csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a sót, vaníliás cukrot és a porcukor felét, majd kihűtjük. A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Az alsó lapra kenjük a krém felét, a babapiskótákat rumos (a rumot beletehetjük a krémbe is, ki hogyan szeretné) kávéba mártjuk (ne áztassuk el a babpiskótát) és a krém tetejére tesszük, majd rásimítjuk a maradék krémet. Rátesszük a másik lapot, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Hűvös helyre tesszük, pár óra múlva már szeletelhető, persze sok múlik a babapiskótán és mennyire sütöttük meg a lapokat.