Háromlapos, csokis krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg zsír
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg szalalkáli
- 1,5 dl tej
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs csokis pudingpor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egy 22*24 cm-es téglalappá nyújtjuk egyenként és 180 fokon világosra sütjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, majd a porcukorral és vajjal jól kihabosítjuk, ha kihűlt.
A lapokat megtöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »