Háromlapos, csokis krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg zsír
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg szalalkáli
- 1,5 dl tej
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs csokis pudingpor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egy 22*24 cm-es téglalappá nyújtjuk egyenként és 180 fokon világosra sütjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, majd a porcukorral és vajjal jól kihabosítjuk, ha kihűlt.
A lapokat megtöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »